Zenélni fog Kaposváron a 67-es főút. És hát persze, hogy mit játszik majd

2016.06.10. 18:39 Módosítva: 2016.06.10. 18:40

Megújul a 67-es főút, ha pedig már így alakult, akkor a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. úgy döntött, hogy forradalmi kiegészítéssel készül el a 2x2 sávos út egyik, Kaposvárra vezető szakasza.

A Blikk információi szerint aki erre jár az nem akármilyen dallamot csalhat elő, megfelelő sebesség mellett: stílszerűen a Republic 67-es út dalát játssza majd az út.

Republic 67-es út

A speciális technikáról azt olvashatjuk, hogy maga az aszfalt az ugyanolyan lesz, mint bárhol máshol, a különlegességet az adja, hogy keresztirányban bemetszik a felületet egy gyémántvágóval. A hang magassága a bevágás mélységétől, illetve egymáshoz viszonyított távolságától függ. Belőlük lesz a kotta,a gumi lesz a húr,  karosszéria pedig a hangszer. A tökéletes élményhez lesz majd egy ajánlott sebesség is,aki lassabban hajt az mélyebben, aki gyorsabban az magasabban fogja hallani a Republic zenekar örök klasszikusát - tudta meg a Blikk Loppert Dániel kommunikációs igazgatótól.

A zenélőaszfalt először Dániában jelent meg, de azóta van Franciaországban, az Egyesült Államokban és Japánban is. Itthon a tervek szerint 2019-re készül majd el a különlegesség.

Hol legyen a következő zenélő aszfalt?

  

Ne maradjon le semmiről!