Orbán mégiscsak palotába vágyik

2016.06.16. 10:51

Csak ideiglenesen költözik Orbán Viktor a Karmelita kolostorba, a Miniszterelnökség végleges székhelye a Sándor-palotában lesz. Erről beszélt Lázár János a budavári önkormányzat májusi képviselő-testületi ülésén - írta a Heti Válasz.

Azt már régóta lehet tudni, hogy több minisztérium és a Miniszterelnökség is a budai Várba költözik, a mostani tervek szerint Orbán és a stábja a Karmelita kolostorban kap majd helyet. Ennek várszínházi épületszárnyában rendezvénytermet fognak kialakítani.

Ám ez csak átmeneti állapot. Lázár azt mondta, hogy a Nemzeti Hauszmann Terv hosszú távú, két évtizedes rekonstrukciós tervei szerint

az államfői hivatalt, amely jelenleg a Sándor-palotában van, a királyi palotába fogják költöztetni, a Miniszterelnökséget pedig a Sándor-palotába.

Ettől kezdve a volt kolostorépületben a háttérstáb fog dolgozni. Arról Lázár nem beszélt, hogy a második költözés hány év múlva valósulhat meg.

A Belügyminisztérium a Magyar Tudományos Akadémia Országház utcai épületébe fog költözni, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Szentháromság téri Magyarság Házába, amelyet korábban Pénzügyminisztériumnak használtak.