24 órás felügyelet alatt állt, mégis elszökött egy férfi a karcagi pszichiátriáról

2016.06.17. 08:50

Eltűnt egy 59 éves férfi a karcagi kórház pszichiátriájáról még április 9-én, írja a Blikk. Az ügy furcsasága, hogy a rokonai elmondása szerint a férfi 24 órás megfigyelés alatt állt, erre hivatkozva nem engedték haza korábban. 

A férfi öt hónappal eltűnése előtt került be a kórházba, miután ittasan elesett biciklijével. Mivel korábban volt már ital miatt kórházban, súlyos alkoholistaként kezelték és a pszichiátriára fektették. Csak kétszer volt ez idő alatt a kórház falain kívül, mondta a lapnak az édesanya, aki nem érti, hogy fia hogy tudott elszökni 45 kilósra fogyva.

"Ki volt kötözve a lábánál a kezénél és még a mellkasánál is, de nem volt senkire veszélyes. Ha ki is sétált a kórházból, messzire biztosan nem ment, pénz és iratok nélkül, bepelenkázva,egy szál pólóban az 5 fokos hidegben" – mondta a férfi bátyja.

A család szerint a kórház kamerafelvételei elárulnák az igazságot, ám ezzel szerintük senki nem foglalkozik.

A kórház vezetősége a lappal azt közölte, információik szerint a férfi ellen körözési eljárás van folyamatban, így a nyomozásra való tekintettel nem szeretnének nyilatkozni az esettel kapcsolatban.