Egy cigány lány nyerte a Kárpát-medencei helyesírási versenyt

2016.06.17. 14:06 Módosítva: 2016.06.17. 14:20

A karancslapujtői, 7. osztályos Paulik Krisztina 100 százalékos eredménnyel nyerte meg a Simonyi Zsigmond-verseny Kárpát-medencei döntőjét, maga mögé utasítva az elitiskolák tanulóit, írja a Roma Sajtóközpont.

A felsőtagozatosoknak rendezett versenyen már ötödikes korában is elindult, de akkor még csak az ötödik lett, hatodikban viszont nyert, idén pedig már 100 százalékos eredménnyel végzett. A Betti becenevű lány az RSK-nak azt mondta, hogy

kicsit azért haragszom, mert a megyei fordulón a 100-ból csak 99 pontot értem el, hosszú ű-vel írtam egy szót, amit röviddel kellene. Jövőre ezt az eredményt is szeretném javítani.

100%-os eredmény a helyesírás versenyen

A lány felkészítő tanára szerint nem volt még példa arra, hogy valaki Nógrád megyéből nyerjen ezen a versenyen. Bartus Nóra szerint nagy élmény volt Bettivel együtt dolgozni, és nagyon büszke rá.

Betti anyukája szerint míg más szülőnek azért kell noszogatnia gyermekét, hogy írja meg a házi feladatot, neki az a kihívás, hogy a tanulástól vegyen el egy kis időt, hogy a lánya gyerek is lehessen.

Nagyon örülök, hogy ilyen szorgalmas, de kell, hogy egy kicsit a szabad levegőn is legyen, játsszon.

A lány magyart és történelmet szeretne tanulni az ELTE-n, mivel ezek a kedvenc tantárgyai.

Mellesleg Betti még a saját magáról szóló cikkben is talált helyesírási hibát, így azt javítva küldte vissza a Roma Sajtóközpontnak.