Rogán: Soha nem találkoztam Portikkal

2016.06.17. 13:09

A miniszterelnöki kabinetiroda közleménye szerint Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri, vele sem találkozott személyesen.

Ezt arra reagálva közölték, hogy Portik Tamás Rogán Antalra terhelő vallomást tett egy személyiségi jogi per pénteki bírósági szembesítésén. A válaszuk három perccel a reakciót kérő emailünk után érkezett.

A kabinetiroda közölte: "tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait. A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van".

A közlemény azt is írja, hogy a tárgyaláson Rogán Antal jogi képviselői két, az ügyben releváns információkkal rendelkező rendőr meghallgatását indítványozták, akik cáfolni tudják Portik Tamás hamis állításait. "A bíróság azonban első alkalommal elutasította az idézési kérelmet azzal az indokkal, hogy a tanúk idézhető címe a bíróság állítása szerint nem állt rendelkezésére. Az ismételt bejelentést követően a tanúk meghallgatásának ugyan már nem volt akadálya, ennek ellenére a bírónő jelezte Rogán Antal jogi képviselőinek, hogy a tárgyalásra ne állítsák elő a tanúkat."

"Reméljük, hogy a jövőben sor kerülhet a bíróságon az említett rendőrök tanúként való meghallgatására, hiszen ők azok, akik cáfolni tudják Portik Tamás hazug állításait" - írták.

A közleményben megjegyzik, hogy a Rogán Antal kontra Juhász Péter perben Juhász Péter "arra is képes volt, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző meghallgatását kérje".

Emlékeztettek: "Portik Tamás és Laborc Sándor, aki a Gyurcsány-kormány alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt többször találkozott egymással. Két találkozójukról 2008-ban készült lehallgatási jegyzőkönyv, amely szerint Portik Tamás arra vállalkozott, hogy fideszes politikusok kompromittálására gyűjtsön vagy gyártson információkat. Az egyik ilyen lejáratandó politikusként Rogán Antalt említik meg. Ezen tények ismeretében, bármi, amit Portik Tamás mondd, teljes mértékben hiteltelennek tekinthető."

A kabinetiroda kérdésünkre elárulta, mi Rogán Antal külföldi programja: hivatalos programon vesz részt Münchenben, háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival illetve interjút ad a Bild napilapnak.