Megharapta a betörő, és hepatitisszel is megfertőzhette

2016.06.18. 10:03

M. József feltehetően nem számított arra, hogy ő húzhatja a legrövidebbet, amikor megpróbálja elfogni a szomszédjába betörő férfit. A betörő ugyanis megharapta, és felmerült a gyanú, hogy a támadó hepatitisszel fertőzött - írta a Blikk.

József a lapnak mesélte el a kálváriáját az estéről, majd az ezután következő kórházi látogatásokról. József azt mondta, hogy akkor vette észre a szomszédjába betörő férfit vasárnap hajnalban, amikor megszólalt a riasztó. 

A férfi már a kerítésen próbált kimászni. Utánanyúltam, dulakodtunk. A nejemet megrúgta, szegénynek eltört a lábujja.

A dulakodás közben a betörő megharapta Józsefet, és ömlött a kezéből a vér. A rendőrök mentőt hívtak, de csak betegszállító jött. Ezután a rendőrök javasolták, hogy menjen be a Jahn Ferenc kórházba a sürgősségire, ott viszont azt mondta neki a nővér, hogy ott sem orvos, sem tetanusz nincs.

Ezután átvitték a Merényi Gusztáv kórházba, ahol ellátták a sebeit, majd írtak egy beutalót a László kórházba, hogy szűrjék le Hepatitisre. Az elfogott betörőről ugyanis felmerült a gyanú, hogy fertőzött lehet.

Vasárnap nem látták el a Szent Lászlóban, állítólag csúnya hangnemben elküldték. Így hétfőn ment vissza, ahol végül leszűrték hepatitis C-re, de az oltásokat hepatitis A-ra és B-re nem kapta meg. Így saját költségén kiváltotta az oltóanyagot és háziorvossal beadatta.