Hárman erőszakoskodtak egy 13 éves lánnyal

2016.06.22. 09:50

Három 15 éves fiú is erőszakot tett Felsőtárkányban egy gyermekkorú lányon, akit eredetileg csak beszélgetni hívtak a tópartra. Lefogták, először csak leitatták, majd orális szexre kényszerítették. Megfenyegették, hogy senkinek ne meséljen a történtekről – írja közleményében a Heves Megyei Főügyészség, amely vádat emelt az ügyben.

Tavaly augusztusban a három egri fiú éjszakai találkozóra hívta a 13 éves diáklányt a közeli településre. Eredetileg arról volt szó, hogy együtt cigarettázzanak a felsőtárkányi tónál, ahogy azt korábban is többször csinálták már. Az áldozat több éve ismerte a fiúkat, baráti viszonyban volt velük, ezért nem félt attól, hogy velük menjen. 

Már a buszmegállótól a tóig tartó úton elkezdtek inni a vádlottak. A parton egy darabig cigarettáztak és még ittasabbak lettek, majd arra kérték a lányt, hogy igyon velük. Amikor az áldozat ezt visszautasította, két fiú lefogta a kezeit és a fejét, majd a harmadik tinédzser leöntötte a torkán az alkoholt.

Később sem engedték el a 13 éves lányt: erőszakkal arra kényszerítették, hogy mindhármukat orálisan kielégítse a vízparton. Mikor elmentek, megfenyegették, hogy senkinek ne mondja el a történteket, majd egyedül hazaengedték.

A Heves Megyei Főügyészség a három fiatalkorút tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, többek által, azonos alkalommal, egymás tevékenységéről tudva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja, mint társtetteseket. A bűncselekmény büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés. Mivel az elkövetők is fiatalkorúak, legfeljebb öt éves büntetést kaphatnak.

A Heves Megyei Főügyészség arra tett indítványt, hogy a szabadlábon lévő középiskolásokkal szemben a bíróság - a rájuk vonatkozó szabályok keretei között - fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki.