Rogán és Spéder ügyét is tárgyalja a Nemzetbiztonsági bizottság

2016.06.22. 14:49

Ellenzéki kezdeményezésre pénteken összeül az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága a Portik-Rogán és Spéder Zoltán ügyében, írja az mno.hu.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterre múlt pénteken tett terhelő vallomást a Prisztás-gyilkosságért már elítélt Portik Tamás. Azt állította, hogy kenőpénzt kellett vinnie a politikusnak, aki akkor még az V. kerület polgármestereként oldotta meg, hogy Pápa Marianne, Habony Árpád nagynénje olcsóbban juthasson ingatlanokhoz.

Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke saját  honlapján  kedden arról írt, hogy a Portik vallomása súlyos árnyékot vet a teljes magyar kormányoldalra. A képviselő a Belügyminisztériumnak írásbeli kérdést küldött, hogy tisztázzák az ügy nemzetbiztonsági kockázatait.  

Az FHB Bank és az Indexet kiadó CEMP igazgatóságának elnökének ügyében pedig arról várnak tájékoztatást, hogy mi hallható a Spéder lakásán tartott házkutatáskor lefoglalt állítólagos hangfelvételeken. Lapértesülések szerint az üzletember ezeken Lázár Jánossal, Rogán Antallal és Orbán Viktorral folytatott beszélgetéseit rögzítették.