László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medián: A Fidesznek több szavazója van, mint mindenki másnak együttvéve

DMOHA20100529012
2016.06.23. 11:58

A Fidesz áprilishoz viszonyítva újabb négy százalékkal erősödött. A népesség 37 százaléka támogatja a kormánypártot, ezzel több szavazója van, mint az összes többi pártnak együttvéve  – derül ki a Medián június közepén készített reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a HVG csütörtöki számában közöltek.

A Fidesz támogatottsága legutóbb 2014 őszén volt ilyen magas. Csak két százalékpont a különbség ahhoz képest, amit a 2014-es áprilisi választásokkor mért a cég. Az emberek is érzik a kormánypárt erejét: a megkérdezettek kétharmada úgy véli, hogy egy most vasárnap tartott választást a Fidesz nyerne.

A júniusi mérés szerint a választani tudó biztos szavazók 56 százaléka szavazna Orbán Viktor pártjára, a Jobbikra 15, az MSZP-re a 14, a DK-ra 7, az LMP-re 4 százalékuk szavazna. A választópolgárok 29 százalékának nincs pártja.

 

A tíz legnépszerűbb politikus listáján az első kilenc hely kormánypártiaké, a legnépszerűbb ellenzéki Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki a tizedik helyen áll.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!