Wáberer és Garancsi együtt épít irodaházat Budán

2016.06.24. 16:22

A fuvarozócégéből épp a napokban kiszálló Wáberer György Garancsi Istvánnal közösen építhet meg a XII. kerületben egy közel 20 ezer négyzetméteres irodaházat és a hozzá tartozó 300 férőhelyes garázst, írta a Magyar Nemzet. A beruházás  az Alkotás és a Csörsz utca sarkán lesz.

A lap szerint mindez Pokorni Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester interpellációra adott válaszából derült ki, amit Tüttő Kata MSZP-s helyi önkormányzati képviselő kérdésére írt.

A Magyar Nemzet azt írta, az önkormányzat 374 millió forint plusz áfa értékben, kikiáltási áron kötött szerződést a négy helyrajzi számon szereplő, együttesen 3800 négyzetméteres Alkotás utcai telekre, amelyek közül kettőt a hegyvidéki önkormányzat korábban vásárolt meg 160 millió forintért a fővárostól.

Pokorni Zoltán levele szerint egy licittárgyalás után a Wáberer György és családtagjai vezette cégek tulajdonában álló Green Urban Elegant Kft. nyert. A Garancsi István nagyvállalkozó érdekkörébe tartozó Market-csoport egyik cége a szomszédos telkeket már évekkel ezelőtt felvásárolta, az egybenyitandó területre pedig többhektáros irodaházat terveztetett.

A 22 ezer négyzetméternyi összterületű, több mint 30 méter és 7 emelet magas irodaházat csak az egyesített ingatlanokon lehet és érdemes megépíteni, a kerületi szabályozási terv is ezt javasolja.

A várhatóan sokmilliárdos beruházáshoz a Pest Megyei Kormányhivatal – még az ügylet előtt – kiadott egy határozatot, amely szerint a hatalmas építkezésnek „jelentős környezeti hatása nincs”, ezért hatásvizsgálati eljárásra sincs szükség, írja a lap.