Rudolf
1 °C
13 °C

A KDNP újra nekirugaszkodik a vasárnapoknak: több kötelező pihenőnapot akarnak

D  FO20101220007
2016.06.28. 06:39 Módosítva: 2016.06.28. 08:11
Szerintük az egészséges társadalomban az emberek meg tudják különböztetni az ünnepnapokat a hétköznapoktól.

Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető interjút adott a Magyar Hírlapnak. A beszélgetés során kiderült, hogy a KDNP továbbra sem tett le arról, hogy az embereknek ne kelljen kötelezően dolgozniuk vasárnap, csak most már nem a boltzár, hanem a pihenőnap oldaláról közelítik meg a kérdést. 

„Nem adtuk fel a célunkat arra vonatkozóan, hogy a munkavállalókat ne lehessen vasárnap a szükségesnél nagyobb mértékben munkára kényszeríteni” – mondta Harrach, aki szerint új taktikával próbálják kikényszeríteni a több vasárnapi pihenőnapot.

A törvényben biztosított havi egy helyett két szabad vasárnapot biztosítanánk a kereskedelmi dolgozóknak, ebben egyetértés mutatkozik – mondta Harrach, aki szerint a szakszervezetekkel és a munkaadók képviseletével tárgyalnak a kérdésről. 

Valljuk, hogy az az egészséges társadalom, ahol különbséget tudnak tenni hétköznap és ünnepnap között, hiszen a túlzott fogyasztói szemlélet tévesen azt sugallja, minden nap egyforma, és mindennap ki kell elégíteni a fogyasztás iránti vágyunkat

– összegzett a politikus, aki arról is beszélt, hogy a családok pártján állnak, ezért szeptemberben benyújthatnak egy törvényjavaslat-csomagot, amellyel csökkentenék a pelenka áfáját.