Beidézte Farkas Flóriánt az Európai Csalás Elleni Hivatal

2016.06.29. 22:22

„Érintett személyként" akarták kikérdezni a szabálytalanságok miatt megbukott Foglalkoztatási szövetkezetek - Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz TÁMOP-projektekről. – írta a Nol.hu.

A lap úgy tudja, a meghallgatás a június 17-én lett volna, de a miniszterelnöki megbízott a kijelölt időpontban nem jelent meg az OLAF budapesti koordinációs irodájában. Az OLAF nem kívánta kommentálni a folyamatban lévő ügyet.

A láthatóan a kormányfő bizalmát töretlenül élvező Farkas bevonása új szintre emelte a roma felzárkóztatási pénzek vizsgálatát. A Magyar Nemzet a napokban számolt be arról, hogy a botrányos projektekkel kapcsolatban már meghallgatták Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat volt elnökét is, aki Farkas Flóriánt követte a poszton.

A Híd a Munka világába projekt pénzeiről az év elején vált világossá, hogy a hátrányos helyzetű romák munkához segítése helyett ingatlanvásárlásokra költötték. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellenőrei a program lezárásakor annyi szabálytalanságot tártak fel, hogy a tárca végül meg sem kísérelte lehívni a rendelkezésre álló európai uniós forrást, és 1,6 milliárd forintot kért vissza a roma önkormányzattól.  • Tippek
  • Biztosítás