Nem látta magát a tükörben, feldühödött a testépítő

2016.06.29. 12:50 Módosítva: 2016.07.02. 14:03

Mezőtárkányban annyira elfajult két testépítő nézeteltérése, hogy végül a Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt az erős emberekkel szemben - közölte a Heves megyei ügyészség.

2015. november 12-én az I. rendű vádlott Mezőtárkányban, a helyi konditeremben szóváltásba keveredett a II. rendű vádlottal azért, mert edzés közben nem látta tőle magát a tükörben.

Ez annyira zavarta, hogy dühében kétszer is feldöntött egy fekvőpadot. A hangoskodás verekedésbe torkollt, a felindult vádlottak - mások nyugalmát megzavarva - egymás vállát és arcát öklözték.

Mivel ellenfelét nem sikerült kiütnie, az idősebb, de kisportolt férfi egy 10 kilós súlyzót kapott fel, amit hozzávágott a fiatalabb vádlotthoz, azután pedig egy 2 méter hosszú emelőrúddal próbálta leütni, de a 21 éves fiatalember kitért a támadások elől, végül pedig kiszaladt az edzőteremből.

Az I. rendű vádlott szintén távozott, néhány perc múlva egy baltával a kezében visszatért. Kereste ellenfelét, de nem találta meg, ezért az öltözőben hagyott ruházatát a baltájával széthasogatta, majd a kabátban lévő értékeket kivitte az utcára, és ott szétszórta azokat. 

Nadrágból seprűnyelet

Másnap délelőtt a két ember ismét találkozott az edzőterem közelében, az utcán, a II. rendű vádlott kocsival, az I. rendű vádlott gyalog volt. Az idősebb férfi folytatni akarta a verekedést,  ököllel beütötte az autó bal első ablakát, és letörte a visszapillantót. Ezután elővett a nadrágjából egy seprűnyelet, amivel rátámadt az autójából kiszálló II. rendű vádlottra úgy, hogy a botot ketté törve annak hegyes végével megpróbálta megszúrni.

Ez további tettlegességhez vezetett, ami a közeli árokban ért véget - fogalmaz a közlemény. 

Az I. rendű vádlott ellen 2 rendbeli, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, ezzel halmazatban súlyos testi sértés kísérlete, míg társa ellen garázdaság miatt emeltek vádat.