Roncstemető lett egy röszkei benzinkút

2016.06.30. 15:29 Módosítva: 2016.06.30. 15:32

Hónapok óta állnak ugyanazok az autók rendszám nélkül a röszkei OMV-kút parkolójában, elfoglalják a bolthoz és a kávézóteraszhoz legközelebbi helyeket - számol be a Délmagyar.hu.

A rendszámukat vesztett autókat embercsempészek hagyhatták hátra. A kúton egy alkalmazott azt mondta, az autók papírokra várnak. 

1280
Fotó: Karnok Csaba / délmagyar.hu

Az áldatlan állapotokkal kapcsolatban a kút üzemeltetője, Cserhalmi Tímea azt mondta, ez nem az ő területük, az a kútoszlopokig tart, utána már a közúté. "Nekünk is kellemetlen, hogy roncsautók foglalják el a parkolót, szóltunk már többször a rendőrségnek is, de jogilag nem olyan egyszerű eltávolítani a kocsikat. Megtanultunk együtt élni velük, miközben vendégeink csak távolabb tudnak leállni" – mondta el a Délmagyarnak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak a kérdés megválaszolására nincs hatásköre – ezt pedig a rendőrség válaszolta.

Az OMV országos központját is megkérdezték, kié a parkoló területe, és hogyan próbálják megoldani a problémát, annyit írtak, hogy felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, és hogy a rendszám nélkül, huzamosabb ideje ott álló járművek elszállíttatása érdekében a birtokon belüli töltőállomás-partner jogosult eljárni.