Távozik az egészségügyi helyettes államtitkár

2016.06.30. 10:22

Távozik posztjáról Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára. A Magyar Idők úgy tudja, Beneda Attila feladata volt az elmúlt egy évben, hogy tartalommal töltse meg a háziorvosok tevékenységét szabályozó alapellátási törvényt. Nem születtek azonban meg azok a végrehajtási rendeletek, amelyek megoldást jelentenének az alulfinanszírozottságra, az elöregedésre, az üres praxisokra és az eltérő szakmai minőségre.

A Nol.hu információi szerint Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár azért válik meg munkatársától, mert nem volt elég dinamikus, és nem alakult ki kellő bizalmi viszony kettőjük között. A Magyar Idők értesülése szerint Beneda utóda az Országos Tisztifőorvosi Hivatal főosztályvezetője, Ladányi Márta lehet.

A korábban háziorvosként is tevékenykedő, egészségügyi szakmenedzseri végzettséggel rendelkező Beneda Attila 2010 óta dolgozott az egészségügyi államtitkárságon Szócska Miklós, majd Zombor Gábor kabinetfőnökeként, később egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkárként.