Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Keményen visszaszól a dékánoknak a túlkoros HÖK-elnök

2016.07.01. 15:12

Meglepő stílusban vágott vissza a hivatali idejét 8 évvel túllépő HÖK-elnök a dékánoknak, akik távozásra kérték. A túlkoros diákelnök érvei három téma köré csoportosíthatóak.

  1. Kommunistázás. 
  2. Nem lopott, nem csalt, nem úgy, mint egyesek.
  3. Az egyetem vezetőinek a témához nem kapcsolódó, vélt hibái, és az egyetem problémái.

"Érdeklődéssel olvastam nyílt levelüket, szeretném ha tudnák, ilyen stílusban, Szegeden, az 56-os megtorlások idején méltatták az autonóm hallgatói önkormányzatokat. Különösen megérintett a tisztességre való hivatkozás." - vezeti elő az első pont érveit az idős diákvezető.

Török betámadja magát a rektort is:

Politikus barátaim sincsenek, akik törvényt módosítottak nem is oly régen, hogy harmadszor is indulhasson valaki a rektori címért.

Emellett név nélkül belengeti, hogy sok emberről tud sok kellemetlen információt: "Nincsenek lovaim, következésképpen zabot sem veszek egyetemi forrásból. Nem járok közpénzen, családostul a moszkvai balettba, de az sem merült fel bennem soha, hogy hivatali beosztottam gyermekének nyelvvizsga nélkül diplomát adjak ki. Nem csaptam be külföldi hallgatók százait azzal, hogy a pótvizsgadíj az SZTE-n 60 000 forint..."

Érvei harmadik csoportjában pedig rámutat, hogy más embereknek milyen más dolgokat kellene csinálnia szerinte: "Önök kompetens vezetők. Beszélgessenek egyetemi polgárokkal, ismerjék meg mi foglalkoztatja őket. Teremtsék meg az egységes tanulmányi osztályt, segítsenek abban, hogy egységes kollégiumi üzemeltetés jöhessen létre, ne rohadjon a hallgatókra a kollégiumi rendszer. Nyissák meg az egyetemi vezetővé válás lehetőségét a tehetséges fiatal oktatók előtt. Tervezzék meg szakonként, hogy 30 év múlva hova és hogyan szeretnének eljutni az oktatásszervezésben. Ne halmozzanak fel egyik karon se 100 milliós hiányt. Teremtsenek érdemi lehetőséget több ezer egyetemi dolgozónak, hogy ne csak a kiváltságosok juthassanak keresetkiegészítéshez."

A 12 éves HÖK-vezetői múlttal rendelkező Török Márk végül kijelenti, hogy nem mond le.

"Végezetül engedjék meg, hogy tájékoztassam Önöket: a dékánok nem tartoznak sem a hallgatói önkormányzat, sem a hallgatói mozgalom tagjai közé. A hallgatói önkormányzatok támogatták a felsőoktatási törvény módosítását és annak szellemében is fognak eljárni."