Hajléktalanok költöztek Horn Gyula egykori dolgozószobájába

2016.07.04. 08:26

Évek óta üresen áll a Magyar Szocialista Párt egykori Köztársaság téri, ma II. János Pál pápa téri épülete. A nyári ítélkezési szünet előtt megszülethet a bírósági ítélet arról, ki értékesítheti az ingatlant, írja a Népszabadság

Amikor Gyurcsány Ferencet 2007-ben elnökké választották a szocialisták, az új pártelnök kezdeményezésére elköltöztek a rossz emlékű épületből a Jókai utcába (azóta már innen is továbbköltözött a párt, mert nem tudták fenntartani az irodát).

Az ingatlannak azóta több tulajdonosa is volt.  Az egykori  pártpénztárnok, Puch László Holding Zrt.-je 1,6 milliárd forintért adta tovább a Park View Hotel Kft.-nek, az offshore cég négycsillagos szállót álmodott a ház helyére, de aztán mégis eladta az ingatlant a Starline Hungary Kft.-nek. Az eladó és a vevő is kazah-izraeli tulajdonosi háttérrel rendelkezik, mindkét vállalkozás felszámolása elkezdődött. A bíróságnak kell eldöntenie, ki értékesítheti az ingatlant.

A volt Köztársaság téri épület az évek során amortizálódott. Hajléktalanok költöztek be, mindent elvittek, ami mozdítható, szétverték Horn Gyula egykori dolgozószobáját is. Az épület beázik, nemrég  400 köbméter vizet kellett kiszivattyúzni a ház pincéjéből.  Ez év januárjára életveszélyessé vált az épület.  A felszámoló szerint az ingatlan így is ér legalább 400 millió forintot.