Három gyerek is meghalt a törökszentmiklósi lakástűzben

2016.07.04. 07:27 Módosítva: 2016.07.04. 13:00
Hétfő hajnalban kigyulladt és teljesen leégett egy családi ház Törökszentmiklóson. A tűzben három gyerek és egy felnőtt férfi halt meg. Egy nőt súlyos égési sérülésekkel vittek kórházba.

Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint a tűzben meghalt gyerekek 8-13 év közöttiek. A negyedik áldozat egy felnőtt férfi. Egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, testfelületének 90 százaléka megégett, a koponyája is megsérült. Őt a budapesti Szent István Kórházba vitték.

A Nefelejcs utcai családi ház lángokban állt, amikor a tűzoltók kiérkeztek. Az épületből a nőt még a tűzoltás megkezdésekor ki tudtak hozni, közölte a katasztrófavédelem.

Egy lángokban álló helyiségben találták meg az első holttestet. Mivel a mennyezet több helyen leszakadt, a tűz eloltása után tudták csak átvizsgálni a területet. A romok között három további holttestre bukkantak a tűzoltóegységek. 

A három környező épületből összesen tizenegy embert menekítettek ki biztonsági okokból a hatóságok.

Tűz ütött ki egy budapesti idősotthonban  

Kigyulladt egy helyiség a X. kerületi Jászberényi úti idősek otthonában hétfő reggel. Az egyik első emeleti helyiség égett, ami miatt az egész épületet beborította a füst. A tüzet eloltották, 60 lakót az épület füstmentes részébe kísértek át. Senki nem sérült meg, egy embert füstmérgezés gyanúja miatt vizsgálnak, közölte a katasztrófavédelem.