50 milliárdos pénzinjekciót kap a fővárosi egészségügy

2016.07.05. 11:53

Ötvenmilliárd forint pluszforrást szavazott meg a kormány a budapesti egészségügynek – idézi Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakat az MTI.

Az államtitkár elmondta, 3,5 millió ember ellátásáról kell gondoskodni a fővárosi intézményrendszerben, ezért indokolt, hogy a vidéki egészségügyi fejlesztésekhez hasonlók történjenek Budapesten. Az államtitkár közölte, az elmúlt uniós támogatási ciklusban több mint 500 milliárd forint értékben fejlesztették a vidéki egészségügyi rendszert.

A kormány hétfőn hozott határozatot arról, hogy támogatja a fővárosi és Pest megyei egészségügyi szakellátások fejlesztését, az érintett intézmények infrastrukturális megújítását. Növelnék a betegbiztonságot és betegelégedettséget, valamint megkönnyítenék a betegeknek azt, hogy hozzájussanak a szükséges ellátáshoz.

A Magyar Közlönyben hétfőn közölt döntés szerint a kormány támogatja azt, hogy befejezzék a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb fejlesztését. Az intézmény a jövőben állami fenntartásba kerülhet.