11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Az MSZP megújul: Hunvald György lett a párt VII. kerületi elnöke

2016.07.05. 10:39

Ellenszavazat nélkül választotta meg elnöknek az erzsébetvárosi MSZP-s szervezet Hunvald Györgyöt – írja a Nol.hu.

Akkor most ezt írjuk le még egyszer: Hunvald György lett a szocialisták erzsébetvárosi szervezetének elnöke.

Megint. Hunvald György. A szocialisták elnöke. Erzsébetvárosban.

A dolog annyiban érthető, hogy a volt polgármester mindig is rendkívül népszerű volt a belvárosi kerületben, és nimbuszát a kiterjedt ingatlanmutyik és az ellene indult büntetőeljárások sem tépázták meg igazán. Az örökösen a megújulás szükségességéről beszélő MSZP ugyanakkor Hunvaldnál keresve se találhatott volna megfelelőbb embert annak demonstrálására, hogy már a rendszerváltás utáni múltjának legkínosabb epizódjaival sem tud mit kezdeni. A kerületi szervezet ugyanakkor természetesen autonóm döntést hozott.

Hunvald 1998-ban lett a kerületi MSZP elnöke, és e címéről csak 2014-ben mondott le. 1998-tól Erzsébetváros alpolgármestere, 2002-től 2010-ig polgármestere volt.

Hunvald a polgármestersége alatti üzemszerű, gyanús ingatlanügyek és zuglói tanácsadói megbízásai miatt állt bíróság előtt, de ezekben felmentették, és kisebb ügyekben találták jogerősen bűnösnek, amiért 18 hónap börtönre ítélték. Az ügy aktualitása, hogy a Kúria pár hete ezt az ítéletet megsemmisítette, az új perben Hunvald különböző büntetőügyeit összevonva kell majd tárgyalni. Hunvald 2009-től kezdődően három évet töltött előzetes letartóztatásban.  • Hírek
  • Bankszámla