Utólag tette fel a netre a fecskendős képeket a rendőrség

2016.07.07. 10:18

A rendőrség elismerte, hogy az a kép, amelyen fecskendők vannak, eredetileg nem szerepelt abban a galériában, ahova a ligetvédők táborának kiürítése után készített fotókat tették fel.

A BRFK a 444-nek adott válaszában ezt azzal indokolja, hogy elhúzódott a tábor átvizsgálása. „A rendőrség a helyszíni szemlét folyamatosan végezte, egy több épületből és helyiségből álló épületegyüttesben, így a rendőrségi közlemény a készült felvételekkel folyamatában frissült" – írták.

Az eredeti hírhez két fotót csatoltak, az egyiken az látható, hogy valamilyen hosszú szárú, rozmaringszerű növény, gaz van egy zacskóban, egy másik képen pedig két cigis zacskó, egy hamutál, egy konzerv, egy fülhallgató és vélhetően egy elektromos cigaretta van.

6soDpByBTaivFoS6s
Fotó: Police.hu

A rendőrség szerint a megtalált tűknek csak egy része érintkezett illegális szerekkel, a többi steril volt. Arra a kérdésre, hogy a ligetvédők eltávolítása és az épület átkutatása között járhatott-e a rendőrökön kívül más is az épületben, azt írták, „illetéktelen személyek nem”. Az eredeti rendőrségi közlemény arról szólt, hogy a kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket a biztonsági szolgálat emberei találták meg, akik ezután szóltak csak a rendőröknek.

A Ligetvédők ezzel kapcsolatban azt írták ki a Facebookra: „A rendőrség 7 órakor körbevette, majd kiürítette a tábor helyszínét. Ezután 11 órakor átadták a területet a biztonsági őröknek. Majd 15 óra után helyszínelő nyomozók jelentek meg a tábor területén, keresőkutyákkal. Tehát az időközben eltelt körülbelül 4 óra alatt a biztonsági őrök bármit elhelyezhettek a területen, így a rendőrségi kutatás eleve értelmetlen, különösebb bizonyító ereje nincs.”

Bár még az sem sikerült tisztázni, hogy a fecskendők pontosan mikor kerültek az évek óta üresen álló épületbe, a kormánypárti sajtó egyből lecsapott a rendőrségi közleményre, és „drogtanyáról” beszélnek.