Olyan tankönyvet kellett rendelni, amely még nem elérhető

2016.07.09. 11:00

Nehézség lépett fel az érettségizők történelemtanításában. A Magyar Nemzet szerint ugyanis olyan új tankönyveket kellett megrendelniük a tanévkezdésre a középiskolai történelemtanároknak, amelyek a mai napig nem hozzáférhetők.

Sem nyomtatásban nem jelent még meg a tankönyv, sem az interneten.

A régi könyvek hiába kaphatók, a kerettanterv ősztől jelentős változásokon esik át, amelyeket csak az új kiadvány követ. A lap szerint a probléma várhatóan csak augusztus közepére oldódhat meg, így a tanároknak mindössze két hetük marad felkészülni a tanévkezdés előtt. 

Persze nyilván minden történelemtanár tisztában van azzal, mit akar tanítani az utolsó évben, de azt egyelőre nem tudhatják, hogy épül fel az új tankönyv. Ráadásul a pedagógusoknak munkajogi és pénzügyi ismereteket is oktatniuk kell, amire történelemtanárként alig vannak felkészítve, írta a Magyar Nemzet.

A lap kereste az Emmit, illetve a tankönyvek kiadásáért felelős Oktatáskutató és -fejlesztő Intézetet (OFI), de nem kapott választ. Érdekesség, hogy az OFI főigazgatója, Kaposi József maga is a tankönyv egyik szerzője.