Szabad Európa-napot hirdetett az MSZP a kvótaszavazás napjára

2016.07.09. 15:00

Nem vesznek részt az október 2-ra kiírt népszavazáson az MSZP tagjai, helyette az első Szabad Európa-napot kívánják megtartani - jelentette ki Molnár Gyula, a párt új elnöke szombaton Keszthelyen, ahol Mesterházy Attilával, a párt korábbi elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót.

Molnár Gyula az MTI tudósítása szerint úgy vélte: az október 2-ai népszavazásnak "nincs jogi következménye, a tárgya valójában nem létezik, és nem szól másról, mint egy buta üzenet Brüsszelnek". Az előző elnök, Tóbiás József picit bonyolultabban fogalmazta meg korábban, de lényegében az ő álláspontja is a távolmaradás volt.

Az MSZP azzal üzen, hogy nem vesz részt a népszavazáson, helyette az első Szabad Európa-napot rendezi meg. 

Az MSZP programjának megfelelően erre a rendezvényre minden olyan pártot, civil szerveződést és szakszervezetet várnak, amelyik egyetért azzal, hogy "mi Európában akarunk maradni", és velük közösen megbeszélhetik, milyennek is képzeljük a jövőnket Európában - mondta az MSZP elnöke.

Október 2-án szavazhatunk erről a kérdésről: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"