Rejtély, hogy kinek adták el a lovasberényi kormányüdülőt

2016.07.12. 08:48

Eladták a lovasberényi kormányüdülőt, de hogy kinek és mennyiért, arra a Népszava nem kapott választ a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től. Az adás-vételről annyit sikerült a lapnak megtudnia, hogy a 1124/160603 azonosítóval rendelkező árverést június 3-én hirdették meg, a komplexum két héttel később kelt el, az árverés eredményét pedig június 25-én hirdették ki.

A vevő személyéről a vagyonkezelő azért nem adott tájékoztatást, mert az adásvételi szerződést még nem írták alá. Az MNV Zrt. a Népszavát ugyanakkor arról biztosította, hogy a volt kormányüdülőt a vonatkozó jogszabályi előírások alapján verseny keretében értékesítették a "transzparenciát és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító Elektronikus Aukciós Rendszeren keresztül".

A lap csaknem két hete a Kormányinfón kérdezte az eladásról Lázár Jánost, mert a lap akkor úgy értesült, hogy a lovasberényi épületegyüttest L. Simon László, a Miniszterelnökség azóta menesztett államtitkára vásárolta meg áron alul, amit akkor a politikus lapunknak cáfolt. L. Simon június 30-án lapunkkal azt közölte: "nincs közöm az említett kormányüdülőhöz, nem tettünk érte ajánlatot. Nagyon könnyen meg lehet tudni ki a vevő, nyomozzák ki!" 

Az egyebek mellett jakuzzival, szaunákkal, fitneszteremmel, szoláriummal a kültéren sportpályákkal, úszómedencével rendelkező lovasberényi épület-együttes a rendszerváltás előtt a honvédség üdülőjeként működött, a környék kedvelt vadászterület volt.