Balatonföldváron is lesz kutyás strand

2016.07.13. 21:15

Fonyód és Balatonboglár után Balatonföldváron megnyílt a harmadik kutyabarát strand a Balaton partján: szombaton 10 órakor nyitják meg az önkormányzat és a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület által kijelölt területet - derül ki a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület közleményéből.

A közlemény szerint a fürdőhelyhez tartozó közel 2500 négyzetméteres területen bőven van hely játszani, a rengeteg fa pedig elegendő árnyékot ad a fürdőző kutyáknak és a gazdáiknak. A víz viszonylag hamar mélyül, de a fürdőhely melletti nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad, így nem csak úszkálni lehet a Balatonban, hanem labdázni, vagy frizbizni is. A kutyák rámpán mehetnek be a vízbe, és külön illemhelyet is kialakítottak az állatok számára a terület tisztaságának megőrzése érdekében.

„Meggyőződésünk, hogy rengeteg kutyabarát embernek tudunk majd örömöt okozni ezzel a fejlesztéssel, akik nyaralásukat kedvenceikkel együtt tervezik és a Balaton hűsítő vizét is közösen szeretnék élvezni. Hosszabb távon 8-10 százalékkal is növekedhet a vendégéjszakák száma a településen” - mondta Fekete Tamás, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület alelnöke.

A fonyódi és boglári kutyás strandról szóló riportunkat ide kattintva olvashatja el.