Több megyében még mindig dolgoznak a tűzoltók a vihar miatt

2016.07.14. 21:05 Módosítva: 2016.07.14. 21:46

Országszerte még száznyolcvan helyszínen dolgoznak a tűzoltók a szerda esti vihar miatti károk felszámolásán, tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A csütörtök késő délutáni órákban főként Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Veszprém megyében dolgoztak a tűzoltók. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeket kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz és vezetékekhez, megrongálódott tetőszerkezetekhez, illetve vízzel elöntött pincehelyiségekhez riasztották.

Az ország több mint ezer helyszínén volt szükség a tűzoltók munkájára a vihar miatt, mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője csütörtök este az M1-en. Itt olvashat róla bővebben, hogy milyen károkat okozott a vihar>>>

Az EDF Démász közleményében azt írta, Kecskeméten és környékén már majdnem minden ügyfelüknél újra működik az áramszolgáltatás, azonban Baján és térségében a többszörös hibák miatt a teljes helyreállítás még több órán át tart, munkatársaik késő este is dolgoznak.

Mint írták, a cég szolgáltatási területén csütörtökre virradóra a vihar több mint ötven, elsősorban Bács-Kiskun megyei településen okozott fennakadást a villamosenergia-ellátásban. Bács-Kiskun megyében Baja és Kecskemét térségében a hajnali óráktól sok ügyfélnél szünetelt az áramszolgáltatás.