Elmarad a francia utcabál Budapesten

2016.07.15. 14:25

A nizzai terrortámadás miatt elmarad a szombatra tervezett francia utcabál Budapesten. A rendezvényt a Francia Intézet fújta le.

A Facebookon azt írták: "A Francia Köztársaság elnöke, François Hollande három napos nemzeti gyászt hirdetett a nizzai merénylet után. Sajnálattal közöljük, hogy a szombat esti francia utcabált így nem áll módunkban megrendezni."

Jóváírás a roamingolók számláján

Közben jó hír érkezett a Franciaországban roamingoló magyaroknak. Legfeljebb bruttó 10 ezer forintot jóváír a Vodafone és a Telenor a nizzai gázolásos merényletet követő órákban Franciaországban roamingoló ügyfeleinek - közölte a távközlési vállalat pénteken az MTI-vel.

A Vodafone jóváírása a 2016. július 14-én 19 órától július 15-én 10 óráig terjedő időszakban bonyolított SMS- és hívásforgalomra, a Magyarországra és Franciaországon belülre indított hívásokra, valamint a Franciaországban fogadott hívásokra vonatkozik. 

A Telenor szintén legfeljebb 10 ezer forintig írja jóvá utólagosan azon kártyás és számlás ügyfeleinek a forgalmát, akik 2016. július 14-én 20 óra és 2016. július 15-én 20 óra között francia hálózatot használva hívást fogadtak vagy kezdeményeztek.

Frissítés!

Később a Magyar Telekom is közölte:, hogy  a Franciaországban tartózkodó ügyfelei számára 10 ezer forint értékig jóváírja a július 14-én és 15-én keletkezett roaming költséget (hang, adat, SMS, MMS).