Kerüljék el a tömegrendezvényeket Franciaországban!

2016.07.15. 11:03

A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata a 84 halálos áldozatot követelő nizzai terrortámadás miatt arra figyelmezteti a Franciaországba induló magyarokat, hogy előzetesen tájékozódjanak a kinti helyzetről, továbbá

kerüljék a tömegrendezvényeket és a kiemelten forgalmas helyeket, tartsák be a hatóságok útmutatásait, továbbá regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.

Mint írják, a francia köztársasági elnök bejelentette, hogy meghosszabbítják a szükségállapotot. A francia hatóságok jelenleg az áldozatok segítésére összpontosítanak, és két-három kilométer hosszan, határozatlan időre lezárták Nizzában a katasztrófa által érintett Promenade des Anglais környékét és a környező városrészekben a közlekedést leállították.

Az Alpes-Maritimes megyei prefektúra reggel azonnali intézkedéseket hozott, így a következő napokban minden tömegrendezvényt - koncertet, fesztivált, vásárt - töröltek, megtiltották a fürdőzést és a part menti közlekedést Carras és Beau Rivag között.

Az illetékes külképviselet a kérdésekkel és bejelentésekkel kapcsolatban a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámon érhető el.

A csütörtök éjszakai nizzai terrortámadásról szóló cikkeinkért kattintson ide.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport