A Red Bull Air Race verseny teljes szombati programja elmarad az eső miatt

MZS 9730
2016.07.16. 12:45

A időjárási körülmények miatt a Red Bull Air Race teljes szombati programja elmarad.

− írták a verseny oldalán.

Korábban csak annyit írtak, hogy a délelőttre tervezett Challenger Cup szabadedzést az időjárási körülmények miatt voltak kénytelenek törölni. Majd annyit megtudtunk, a 15:20-as utánpótlásosztály versenyét is törölték, de a 16:00-kor kezdődő főselejtezőt nem.

A nem változó esős időjárás miatt végül a teljes szombati programot törölték a szervezők. Délután négy órakor fognak tartani sajtótájékoztatót.

Tarlós véleményét hallotta már a gépek zajáról? Kattintson!

Csütörtöktől vasárnapig Budapesten több, a budai és a pesti rakpart közelében futó fő közlekedési útvonalat is lezárnak a budapesti Red Bull Air Race repülőverseny miatt, az érintett járatok útvonala is módosul.

Ahogy korábban megírtuk, a fővárosi önkormányzat közterület-hasznosítási bizottsága vonatkozó ülésén úgy döntött, hogy a Red Bull Air Race: Budapest – Légi Show és bemutató ingyenes lakossági kulturális és sportrendezvény 7 584624 forintos közterület-használati díjának 90%-át elengedi a szervezők kérésére. Így a mintegy 100 ezer négyzetméter közterület túlnyomórészt 3 napos használatáért mindössze 752446 forintot kell fizetnie a rendező Hungaroring Sport Zrt.-nek.

Tavaly nem volt ennyire bőkezű a főváros: a közterület-hasznosítási bizottság a díj 10 %-ának megfizetéséről döntött a rendezvényterületek esetében, míg a kereskedelem, vendéglátás, reklámfelületek közterület-használatáról a rendelet szerinti díj 100 %-ának megfizetéséről határozott. Így akkor 3 840 124 forintot fizetett a Hungaroring Sport Zrt.

Kollégánk egyébként beült egy ilyen gépbe kipróbálni, nézze meg!

A szervezők azt ígérik, a vasárnapi versenyprogram már az eredeti terveknek megfelelően fog lezajlani, ha addigra eláll az eső és alábbhagy a viharos erejű szél.

Bánkódna-e, ha az egész elmaradna úgy, ahogy van?