Ma is elmarad a Red Bull Air Race egyik futama az eső miatt

2016.07.17. 11:35

Azután, hogy a Red Bull Air Race verseny teljes szombati programja elmaradt az eső miatt, a nem változó időjárás miatt nagy volt az esélye, hogy a vasárnapi programban is változások lesznek.

Így is lett, a jelenlegi (12:25) állás szerint a következőképpen módosul a program:

  • A 11-re tervezett kalibrációs repülést 13:45-re tették át.
  • A Challenger Cup szabadedzését és a Challenger Cup futamát is törölték.
  • A 13:00-ra meghirdetett Margaret Island, illetve a 15:10-re meghirdetett Wellhello koncerteket törölték.
  • Takáts Pál, Szóláth Szebasztián és a Flying Bulls repülőgépek bemutatója elmarad.

UPDATE: A rendezvény véget ért. A rossz időjárás miatt a négyes döntő elmaradt, így a nyolcas forduló után kialakult a végeredmény. Matthias Dolderer repülte a legjobb időt, második helyen Hannes Arch, harmadik helyen pedig Matt Hall végzett. A Challenger Cup pilótái a hétvégén nem repültek.

Tarlós véleményét hallotta már a gépek zajáról? Kattintson!

Csütörtöktől vasárnapig Budapesten több, a budai és a pesti rakpart közelében futó fő közlekedési útvonalat is lezárnak a budapesti Red Bull Air Race repülőverseny miatt, az érintett járatok útvonala is módosul.

Ahogy korábban megírtuk, a fővárosi önkormányzat közterület-hasznosítási bizottsága vonatkozó ülésén úgy döntött, hogy a Red Bull Air Race: Budapest – Légi Show és bemutató ingyenes lakossági kulturális és sportrendezvény 7 584624 forintos közterület-használati díjának 90%-át elengedi a szervezők kérésére. Így a mintegy 100 ezer négyzetméter közterület túlnyomórészt 3 napos használatáért mindössze 752446 forintot kell fizetnie a rendező Hungaroring Sport Zrt.-nek.

Tavaly nem volt ennyire bőkezű a főváros: a közterület-hasznosítási bizottság a díj 10 %-ának megfizetéséről döntött a rendezvényterületek esetében, míg a kereskedelem, vendéglátás, reklámfelületek közterület-használatáról a rendelet szerinti díj 100 %-ának megfizetéséről határozott. Így akkor 3 840 124 forintot fizetett a Hungaroring Sport Zrt.

Kollégánk egyébként beült egy ilyen gépbe kipróbálni, nézze meg!