A vendégét is felszeletelte a gíroszos

2016.07.20. 09:30 Módosítva: 2016.07.20. 09:36

Egy szakácsként és eladóként dolgozó egyiptomi férfi 2014 májusában egy budapesti, IX. kerületi gíroszbüfében húsvágó késsel súlyosan megsebesített egy másik férfit - közölte a Fővárosi Főügyészség.  

2014. május 16-án éjjel vendégek hiányában a büfé bezárásához készülődött. Ekkor érkezett a büféhez egy részeg, aki gíroszt akart venni, de a vádlott közölte vele, hogy a büfé már bezárt. A részeg férfi továbbment, de amikor észrevette, hogy a vádlott egy később érkező vendéget mégis kiszolgált, felháborodva visszament a büféhez, és emelt hangon, trágár szavakkal szidni kezdte.

Egyre hangosabban kiabáltak, közben a felháborodott részeg a pulton benyúlva több tárgyat lesöpört, a hússütőállványt megrántotta, a rajta lévő gíroszhúst a nyárssal együtt kitépte, és a földre dobta.

Ekkor a vádlott egy félméteres gíroszvágókéssel, nagy erővel a részeg feje felé sújtott, ő védekezésképpen a feje fölé emelte az egyik kezét. A vágókés mély vágást ejtett, főleg a férfi alkarját találta el, de az ütés ereje miatt a férfi fejét is megsebezte.

Súlyos sérüléseket szenvedett a bántalmazott férfi, a bántalmazás eszköze és ereje miatt az életveszélyes állapot reális lehetősége is fennállt. Ez kizárólag a gyors elsősegélynek, illetve az időben érkező, szakszerű orvosi ellátás miatt nem következett be. A férfi kezén esett súlyos sérülések maradandó fogyatékosságot okoztak - írja az ügyészség.

Az egyiptomi férfit életveszélyt okozó testi sertés kísérletével vádolja, ez két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel járhat.

A főügyészség garázdaság miatt a bántalmazott ellen is vádat emelt erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása miatt.