Gondjaira bízott gyerekeket erőszakolt és molesztált a rendőrtiszt

2016.07.20. 18:15

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa zárt tárgyalás után hozott ítéletet annak a volt rendőr alezredesnek az ügyében, aki magát bűnmegelőzési, drogprevenciós szakértőként feltüntetve előadásokon és táborokban „fiatal- illetve kiskorú lányok sérelmére követett el kiskorú veszélyeztetése, valamint nemi élet szabadsága és nemi erkölcs elleni bűncselekményeket", fogalmaz az ügyészségi közlemény.

A bíróság a férfit 10 év fegyházbüntetésre ítélte, emellett végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetve egyéb tevékenységtől, ahol 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. Az első fokú ítélet nem jogerős, az ügy a bejelentett védelmi fellebbezés folytán a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt folytatódik, írják.

bilincs

2015 márciusában számoltunk be arról, hogy a volt alezredest bíróság elé állították. A vád szerint megerőszakolt egy 13 éves kislányt. A Teol.hu korábbi cikke szerint a férfi bűnmegelőzési tábort szervezett, de az előadáson végül inkább mélylélektani feladatokat végeztetett a gyerekekkel, családi problémákat hozatott a gyerekekkel a felszínre, majd segítség nyújtás ürügyén megpróbált közelebb kerülni hozzájuk. 

A lap 2014 júliusi cikkében azt írta: „a férfi éttermekbe vitte őket, apró bizsukat, néha ruhákat, fehérneműket vásárolt nekik, hangoztatva, hogy szereti őket. Sokszor szexuális tartalmú, vagy arra utaló beszélgetéseket kezdeményezett. Olyan feladatokat adott a gyerekeknek, amelyekről szexuális jellegű vagy kétértelmű vicceket lehetett előadni. A képzések közötti estéken, valamint a táborokban azt állította a lányoknak, hogy látja a lelkeket, illetve tud a szellemekkel kommunikálni".

Emellett a képzéseken és táborokban, az előadások közötti estéken összesen 21 kiskorú lánnyal intimebb kapcsolat kialakítására is törekedett. A cikk szerint a férfi kezdeményezésére a kislányok többségével egy szobában, alkalmanként egy matracon aludt. Két lánnyal közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített, egyikük még nem volt 18 éves. „További hat lánnyal szeméremsértő cselekményeket végzett, egyikük még nem volt 14 éves" - írta a lap.

Az 50 éves K. Józsefet a rendőrök 18 éves szeretője mellől, az ágyból vitték el 2015 elején. A Blikknek akkor nyilatkozó Nóri szerint a rendőr már akkor le akart feküdni vele, amikor még csak 16 éves volt, de ő nem engedett neki, csak nagykorúsága után. A lány szerelmes lett a nála 32 évvel idősebb férfiba, odaköltözött a házába, hozzá akart menni feleségül, el is jegyezték egymást. A lány a kihallgatásán szembesült azzal, hogy a férfi más lányokat is zaklatott, és egyiküket meg is erőszakolta.

K. József tagadta, hogy megkörnyékezte volna a lányokat. Apja a lapnak ugyanakkor azt mondta, hogy ő maga is furcsállta, hogy fia rendszeresen ruhát, fehérneműket vásárolt azoknak a kislányoknak, akiknek éveken át bűnmegelőzési táborokat szervezett.