Szabálytalan parkolásból hatalmas balhé keveredett Tiszaújvárosban

2016.07.20. 16:18

Nagyon komoly bűncselekménnyé dagadt egy szabálytalan parkolás miatt kirobbant perpatvar Tiszaújvárosban. A 43 éves sofőr, még májusában, a pótkocsis teherautójával szabálytalanul parkolt le egy helyi utcában, a pótkocsit lekapcsolta és hátra hagyta, a vontatóval tovább hajtott.

A helyszínre érkező közterület-felügyelő megkezdte az intézkedést, és értesítette a rendőrséget. Eközben visszaérkezett a sofőr, és újra rákapcsolta a pótkocsit a vontatóra. Az intézkedő közterület-felügyelő tájékoztatta a szabálysértésről, és felszólította, hogy várja meg a helyszínen a rendőröket.

A férfi azonban a füle botját sem mozdította, beszállt az autóba, és indult volna, de a közterület-felügyelő a teherautó elé állt, hogy megakadályozza a távozást. A vádlott beindította a motort, majd elindult az előtte álló férfi felé, aki csak elugorva tudta elkerülni az elütést - ismertette az esetet az ügyészség. Emiatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a sofőr ellen.