Felfüggesztettel megúszta a gázpisztollyal fizetést követelő páros

2016.07.22. 12:21

Gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság K. Bélára és Á. Virginiára, amiért hétfőn egy gázpisztollyal fenyegették meg a nő korábbi munkahelyén egy alkalmazottat, hogy fizesse ki az elmaradt munkabért.

A fővárosi főügyész közlése szerint fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt állt bíróság elé a 21 éves férfi és a 23 éves nő. A vádirat további részletekkel is szolgál a páros akciójáról, például, hogy a férfi beszélt telefonon a cégvezetővel, akitől ígéretet kapott arra, hogy még azon a héten megkapja a fizetését a barátnője, de ez sem csitította el. Sőt, közölte, hogy ha nem kapják meg azonnal a pénzt, akkor elviszi az irodában lévő laptopokat, betöri az üzlet kirakatüvegét, majd elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét és azzal fenyegetőzött. A nő meg sem kísérelte megakadályozni párja fenyegető magatartását.

Barátnője volt munkahelyén fenyegetőzött

A bíróság a férfit 2 év, míg a nőt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását mindkettőjük esetében 4 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság elrendelte a pártfogó felügyeletüket is, egyúttal előzetes mentesítésben részesítette őket. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott büntetésének súlyosításért fellebbezett.