Tudta, hogy a Fidesz nem is kampányol kvótaügyben?

2016.07.26. 10:04

Parádés interjút adott Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az ATV-ben Kálmán Olga műsorában. Amikor a műsorvezető arról kérdezte, hogy pontosan mire megy el a kvótanépszavazásra szánt 4,5 milliárd forint, Kósa azt mondta, hogy ez egy becsült adat, de amúgy az eljárásra, a regisztrációra, egyszóval a választással kapcsolatos költségekre. De mindebben a kampány költsége nincs benne, hiszen majd csak augusztus 13-tól indul a kampány. Hiszen Kósa Lajos szerint még nincs is kampány.

Tehát a már elindított és régóta dübörgő plakát-és hirdetési kampány nem is a kampány része.

De akkor a mostani plakát-és hirdetési kampányt mégis kinek a pénzéből finanszírozzák? - kérdezte a műsorvezető. 

Kósa Lajos: Öö...az a kormány kiadása. És azt gondolom, hogy egy ilyen kulcskérdésben...

Kálmán Olga: Kormánypénzen kampányolnak?

Kósa Lajos: Mi nem kampányolunk!

A frakcióvezető ezután kifejtette, hogy sem a Fidesz, sem a Fidesz-frakció, sem a frakciószövetség nem kampányol még, a hirdetések és az óriásplakátok a kormány politikai állásfoglalásai, és politikai állásfoglalásokat bármikor bárki tehet. 

Kálmán visszakérdezett, hogy ezek szerint a kormány a hivatalos kampány megkezdése előtt közpénzből kampányol, mire Kósa azzal a nehezen vitatható állítással reagált, miszerint "a kormánynak minden pénze közpénz". 

Amikor Kálmán szembesítette Kósát, hogy ami most folyik, az a Fidesz politikai állásfoglalása közpénzen, miközben hivatalosan nincs is kampány, Kósa megadta a kegyelemdöfést: 

Nem. Ez a kormányé. Hát ne keverje össze a kormányt a Fidesszel meg a frakcióval!

Majd közölte, hogy a frakció is fog kampányolni.