Eddig hatmilliárdba került a Liget Projekt, de messze még a vége

2016.07.28. 07:13

Az elmúlt három évben 6,1 milliárd forintot költöttek a Liget Projektre - írta a Magyar Nemzet. A lapnak azt nyilatkozta a beruházó Városliget Zrt., hogy a Szabolcs utcai Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ mély- és szerkezetépítésére 4,1 milliárd, míg az Új Nemzeti Galéria tervezésére 2,6 milliárd forintot fordítottak.

A projekt kommunikációja eddig 390 millió forintba került, a Közlekedési Múzeum műtárgyainak elszállítására és a Városligeti Színház tervezésére pedig 130-130 milliót költöttek.

Több mint 500 millió jutott a Közlekedési Múzeum rekonstrukciója tervdokumentációjának elkészítésére, a komáromi Csillag erőd műemléki felújításának előkészítése pedig 146 millió forintos költséget jelentett.

A Városliget Zrt. ezekkel az összegekkel együtt már több mint 15,6 milliárd forintra kötött szerződést - írta a Magyar Nemzet alapján az MTI. 

Az utóbbi időben sorozatos botrányok kísérik a Liget Projektet: fakivágások, rendőröket lefújó kopaszok, ha mindent tudni akar a témában, itt megtalálja az összes erről szóló cikkünket.