Joghurttal próbálták leönteni Rogán Antalt a Parlament előtt

D  FO20130502004
2016.07.29. 19:23

Péntek délután több szerkesztőségnek is elküldtek ismeretlenek egy névtelen levelet, melyben azt állították, hogy a levél írói Rogán Antalt „megtámadták″, megdobálták a parlament előtt. Az akció célja nem igazán valamiféle politikai véleménykifejezés, hanem valószínűleg egyszerűen csak az lehetett, hogy pénzt kérjenek a médiától az akcióról készült videóért:

Mi egy szervezet vagyunk!! Ez volt az első incidens!! Lessz meeg tobb is!! A videoanyag eladó! A vegrehajto srácot elkapták!! Meg tudom mutatni,de az kapja meg a felvetelt ,aki fizet is erte!!

– írták szó- és betű szerint a levél küldői. Az állítólagos támadással kapcsolatban elküldtük a kérdéseinket Rogán tárcájának, a Miniszterelnöki Kabinetirodának és a rendőrségnek is.

Rogán szereti a kiflit és a joghurtot, de

A minisztérium által az Indexnek küldött válaszból nagyon úgy tűnik, hogy az akció még annál is pancserebb volt, mint elsőre gondoltuk: „Péntek délután a Kossuth téren egy zavartan viselkedő férfi megpróbálta joghurttal leönteni miniszter úr hivatali autóját. Mivel miniszter úr egy hetes szabadságára indult, és gyerekei is a téren tartózkodtak, a gépkocsivezető elhajtott a térről, hogy ne hívja fel a feléjük tartó gyermekekre a figyelmet.

A férfit a rendőrök elfogták, ellene eljárás indult. Miniszter úr pedig azt üzeni az elkövetőnek, szereti a kefírt és a joghurtot, de legközelebb gyümölcsöt és kiflit is kér hozzá 

– áll a Miniszterelnöki Kabinetiroda válaszában. 

Úgy tudjuk, a joghurttal dobálózó férfi egy GoPro kamerát viselt.

A rendőrség is megerősítette az esetet, a BRFK tájékoztatása szerint az V. kerületi rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a férfival szemben. Személyi sérülés nem történt.