Előzetes letartóztatásba került a gödöllői autórabló

2016.07.31. 12:29

30 napra előzetes letartóztatásba került az a férfi, aki autórablás közben egy fiatal nő halálát okozta csütörtök éjjel Gödöllőn. A 35 éves gödöllői Sz. Lajos ügyvédje, Borsos József az MTI-nek elmondta, a továbbiakban tanúmeghallgatások, szakértői vélemények lesznek. Azt mondta, borzasztó nagy tragédia történt, azonban fontos kérdés, hogyan ennek mozzanatai hogyan következtek be.

A 24 éves gödöllői nő csütörtökön késő este állt meg az autójával a háza előtt, majd kiszállt a kocsijából, hogy a kaput kinyissa. Ekkor a férfi beült az autóba és megpróbált elhajtani a helyszínről. A nő ezt meg akarta akadályozni, azonban az autó az út melletti árokba sodródott, maga alá temetve őt. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A férfi ezután kiszállt az autóból, majd elmenekült a helyszínről.

Blikk korábban azt írta, a gyanúsított Sz. Lajos ismert cigányzenész, a 100 tagú cigányzenekarból kivált muzsikusok által alapított, Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttesnek a tagja volt. Beszéltek egy zenésztársával, aki szerint tehetséges, jó zenész volt a férfi, 4 évvel ezelőttig. Mindkét lánytestvére egyetemet végzett, az apja is magasan elismert zenész. A zenésztárs nem árulta el, mi történt 4 éve a muzsikussal, mert azzal a nyomozást veszélyeztetné. A fiatal nő a budapesti Turay Ida Színház egyik munkatársa volt.