Veszélyes lehet matraccal a Balatonban

2016.07.31. 17:27 Módosítva: 2016.07.31. 20:47

Egy szemtanú szerint a gumimatracról a vízbe esett, majd eltűnt egy 24 éves férfi a Zamárdi előtti vízterületen vasárnap délután - írja az MTI.  A vízirendőrök és a vízimentők nagy erőkkel keresik. Az MTI információi szerint a férfi közeli hozzátartozói is a helyszínen vannak, és próbálnak segíteni a keresésben.

Vasárnap este az MTI arról adott hírt, hogy vízbe fulladt egy 46 éves, német férfi Balatonszárszónál. A matraccal fürdőző férfi a szárszói strandtól keletre eső területen tűnt el a vízben, miközben a matracát elfújta a szél. A vízirendőrök kora este már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből. Azonosításában a Balatonszárszón tartózkodó hozzátartozói segítenek.

A Velvet úgy tudja, újra kellett éleszteni egy 8 éves gyereket aki a zánkai gyereküdülőben nyaralt. A vízből húzták ki, mentőhelikopter érkezett hozzá, sikerült az újjáélesztés, mentővel vitték kórházba.

A Tiszában Benknél két fiú elmerült, vasárnap estig nem találták meg őket. A 12 és 13 éves gyerekek keresésébe a záhonyi tűzoltók mellett bekapcsolódtak a Felső-Tisza-vidéki Búvár Egyesület, a Csengeri Szent Flórián Vízi Mentő Egyesület, a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület, valamint a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők munkatársai is, de így sem sikerült meglelni őket.