Lopták az áramot, belehalt a hároméves kisfiú

2016.08.01. 15:29

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják annak a hároméves kisfiúnak a szüleit, akik tiszavasvári lakásukban lopott árammal működtették hűtőszekrényüket, és emiatt gyermekük halálos áramütést szenvedett, írja a Szon.hu.

A vád szerint a szülők tavaly május óta illegális módon jutottak áramhoz: az utcai légkábelre kampót akasztottak, amiről egy vezetéken a szobaablakon át a folyosójukra vezették az áramot, és onnan továbbosztották. Így működtették hűtőszekrényüket is, aminek vezetékburkolata azonban megsérült. Tavaly július 27-én az öt kiskorú gyermekük közül az egyik, egy hároméves kisfiú játék közben hozzáért a hűtő hátsó burkolatához, és halálos áramütést szenvedett. Ha a vádlottak biztosítóberendezést használtak volna, a baleset nem következett volna be.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a nehéz anyagi körülmények között élő vádlottakkal szemben. Mivel az eltulajdonított áram értéke az ötvenezer forintot nem haladta meg, az áramlopás miatt csak szabálysértési eljárás indul.