Vizoviczki születendő gyermeke meggyilkolásával fenyegette az ügyészséget

2016.08.01. 11:12
A hamarosan házi őrizetbe kerülő Vizoviczki László 2013 szeptemberében megírta az ügyészségnek, hogy állapotos az élettársa, és ha nem szüntetik meg az ellene irányuló kényszerintézkedéseket, kénytelenek "meggyilkolni" a kisbabájukat. Vizoviczki arra kérte a hatóságot, hogy "ne terheljék őt" azzal a megalázó feltételezéssel, hogy saját ügye előremozdítására akarja felhasználni az elmondottakat.

A rendőri vezetők megvesztegetésével, vagyoneltitkolással és adócsalással vádolt Vizoviczki László derűs napokat élhet mostanában. A Fővárosi Ítélőtábla a héten jogerősen is helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék döntését, amely értelmében 250 millió forint óvadékért cserébe Vizoviczki otthonról várhatja a következő tárgyalását.

A budapesti éjszakai élet korábbi ura azért lehet nagyon boldog, mert mióta 2012-ben letartóztatták, minden erejével azon volt, hogy kikerüljön az előzetesből. Az ügyészségnek 2013 szeptemberében alkuajánlatot tett, amelyben a 444 által korábban közölt részlet szerint szocialista polgármester-parlamenti képviselő bűncselekményeiről akart beszámolni. 

Vizoviczki azt is megjegyezte az ügyészségnek, hogy magas beosztású fideszes vezetőkről is tud dolgokat, de ezekről jobboldali elkötelezettsége és a kormányzás stabilitása érdekében soha nem szeretné beszélni. 

Az alkuajánlat (amiről nem tudjuk, hogy elfogadta-e az ügyészség) Indexhez eljutott újabb részletei szerint a diszkómogul nem válogatott a módszereiben, és érzelmileg is próbálta zsarolni az ügyészséget. A lapunk birtokába jutott alkurészletek szerint Vizo azzal próbálta elérni, hogy szüntessék meg az ellene foganasított kényszerintézkedéseket, hogy ha nem így lesz, kénytelenek lesznek elvetetni a hatodik születendő gyermeküket az élettársával.

A vállalkozó 2013 szeptemberében már több hónapja házi őrizetben volt (ahova csak 2014 májusban került vissza), és állítása szerint ez idő alatt teherbe esett az élettársa, aki a levél keletkezésekor a hatodik gyermeküket várta. 

Öt kiskorú gyermekem édesanyja váratlanul teherbe esett és a hét végéig, azaz szeptember 20-ig dönteniük kell a születendő baba sorsáról. (...) Óriási fájdalommal gondolunk a terhesség megszakítására, amit kizárólag jelenlegi büntető-eljárásom miatti veszély miatt kellene elfogadnunk. Mi ezt egy kisbaba meggyilkolásának tekintjük és mindent szeretnénk megtenni ennek elkerülése érdekében

– írta Vizoviczki az ügyészségnek, és azt is hozzátette, hogy "orvosilag is igazolható, hogy szabályszerű, gyógyszeres védekezés mellett" fogant meg a babájuk. 

A vállalkozó az alkuajánlata során egyébként arra kérte az ügyészséget, hogy ne feltételezzék róla, hogy az élettársa terhességével nyomást kíván gyakorolni a hatóságokra. Az csupán "egy véletlen egybeesés" szerinte, hogy a levelet követő héten kihallgatások vártak rá, ahol "a nyomozás végéhez közeledve szeretnék válaszokat kapni a kényszerintézkedésemet és az Alku lehetőségét illetően" – írta az ügyészségnek. 

A fentiek miatt tisztelettel kérem, ne terheljenek azzal a megalázó feltételezéssel, hogy az élet legcsodálatosabb ajándékát ügyem segítségére szeretném felhasználni, hiszen e nélkül is szeretnék a keddi kihallgatás előtt tájékozódni a további kihallgatásokról és annak tükrében dönteni hozzáállásomról

– nyomatékosította Vizoviczki, hogy senkinek eszébe se jussom, hogy magát akarja menteni az ügyészséggel közölt információkkal. 

Vizoviczki a levele végéhez kommentár nélkül csatolt egy képet élettársa orvosi leletéről, és egy ultrahang-felvételt a magzatról.  

Péntek délután megkerestük Szabó Zsoltot, a vállalkozó jogi képviselőjét, de emailünkre nem válaszolt, és az irodája vezetékes telefonján keresztül sem sikerült elérnünk. Egyébként úgy tudjuk, Vizoviczkiék végül megtartották a gyereket.