Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiába van leszállópálya a kórházban, a kereszteződésben landolt a mentőhelikopter

2016.08.02. 06:52

A veszprémi kereszteződésben szállt le vasárnap délután egy mentőhelikopter. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Blikknek ezt azzal magyarázta, hogy egy fiatal nőt kellett azonnali életmentő aortaműtétre szállítani Veszprémből Zalaegerszegre. 

"Félő volt, hogy a rázkódástól tovább romlik az állapota, ezért mentőhelikoptert riasztottunk" - mondta Győrfi, aki szerint az akció sikeres volt, a nő ugyanis életben van.

Sokkal érdekesebb részlet, hogy miért kellett a mentőhelikopternek a kereszteződésben landolni, miközben a Csolnoky Ferenc Kórház onkológiai épületének tetején van egy teljesen új, korszerű leszállópálya.

A Blikk úgy tudja, hogy ez a leszállópálya viszont a tűzbiztonsági előírásoknak csak akkor felel meg, ha egy tűzoltó a nap huszonnégy órájában folyamatosan felügyeli a pályát. Márpedig nincs felügyelet. Így hiába a leszállópálya, a helikopterek nem használhatják. A Blikk kereste a kórházat, amely a főigazgató kérésére nem adhatott felvilágosítást az üggyel kapcsolatban.

FRISSÍTÉS!!!

Dávid Gyula főigazgató cikkünk megjelenése után sajtónyilatkozatban jelezte, hogy azért került új helyre a leszállópálya, mert az udvaron a korábbi leszállóhely megszűnt, amikor ott épült fel a Regionális Onkológiai Centrum. Az új pályát a centrum tetején alakították ki, és mivel a korábbi nappali szállítások helyett 24 órás szolgálatra alkalmas leszállóhely "az ún. V. osztályú repülőtér speciális hatósági engedélyezéshez kötött", ezért csak az eljárás lezárása után engedélyezhető a le- és felszállás. 

Az intézmény már elindította az eljárásokat, "a leszállóhely üzemszerű használatba vételére az engedélyeztetési eljárások lezárulását követően, néhány hónapon belül kerülhet sor" - írta Dávid Gyula.