Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fegyveres rablásért emeltek vádat egy volt rendőr ellen

2016.08.04. 10:04 Módosítva: 2016-08-04 10:21:31

Fegyveres rablások miatt emelt vádat az ügyészség egy volt rendőr és civil társa ellen.

A férfi 2015-ben a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik kerületi rendőrkapitányságán dolgozott járőrként. Az egyik feladata az volt, hogy egy lakhelyelhagyási tilalom alatt álló gyanúsítottat ellenőrizzen. A rendőr azonban egy idő után összebarátkozott a gyanúsítottal, majd elhatározták, hogy ketten együtt fegyveres rablásokat követnek el. Ebbe időnként egy harmadik civil társukat is bevonták.

2015 áprilisa és júniusa között három helyen összesen hat ember ellen követtek el fegyveres és részben csoportos rablást, és más bűncselekményeket. Mindegyik alkalommal rendőrnek adták ki magukat. Áldozataikra riasztópisztolyt fogtak, majd miután megkötözték őket, pénzt és más értéktárgyakat vettek el tőlük. 

A volt rendőr már házi őrizetben van, társa előzetes letartóztatásban van. A Budapesti Nyomozó Ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza velük szemben. Az elkövetett bűncselekményekért akár 15 éves szabadságvesztés is kiszabható.