Rendőrt hívott az újságírókra Farkas Flórián családja

2016.08.04. 07:19 Módosítva: 2016.08.04. 07:22

A Magyar Nemzet újságírói megpróbálták megtalálni Farkas Flórián miniszterelnöki biztost, aki hónapok óta elérhetetlen. A fideszes politikus folyamatosan lemondja nyilvános szerepléseit, és a sajtónak sem nyilatkozik.

A szülőfalujában, Tiszaroffon megtalálták a politikus édesanyjának házát, ahová a helyiek szerint gyakran ellátogat a politikus. Farkas Flórián anyja behívta az újságírókat a házba, majd felhívta a menyét, aki azonban a telefonban azt mondta nekik, hogy azonnal hagyják el anyósa házát.

Ezután Szolnokon a Lungo Drom irodáját próbálták megtalálni. Korábban tényleg itt működött a roma szervezet irodája, de a helyén négy éve már egy könyvelőiroda van.

Az újságírók ezután elmentek Farkas Flórián szolnoki házához. Farkas Flóriánné már az utcán várta őket és azt mondta: zaklatás miatt tesz feljelentést és ki is hívta a rendőröket.  A rendőrök igazoltatták az újságírókat, majd távoztak.  

A lap azt szerette volna megkérdezni Farkas Flóriántól, hogy miért nem jelent meg az OLAF, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának meghallgatásán. A hivatal a Foglalkoztatási szövetkezetek - Híd a munka világában és az Út a szakmaválasztáshoz című programokkal kapcsolatban felmerült szabálytalanságokról érdeklődött volna. Nem tudni azt sem, hogy Farkas Flóriánt kihallgatták-e a magyar hatóságok, miután az aláírása szerepel a legtöbb megbukott Híd-projekt szerződésen.  

A Híd a Munka világába projekt pénzeiről az év elején vált világossá, hogy a hátrányos helyzetű romák munkához segítése helyett ingatlanvásárlásokra költötték. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellenőrei a program lezárásakor annyi szabálytalanságot tártak fel, hogy a tárca végül meg sem kísérelte lehívni a rendelkezésre álló európai uniós forrást, és 1,6 milliárd forintot kért vissza a roma önkormányzattól.  

Az ügy már a Der Spiegelnek is feltűnt. A német hetilap is arról írt, hogy a miniszerelnök bizalmasa áll a roma támogatási pénzek körüli korrupciós botrány középpontjában.