Több kilométeres a dugó a Balaton felé

2016.08.05. 13:23

M7: dugó délelőtt, dugó délután

Horváth Zsolt, az Útinform ügyeletese azt mondta, hogy péntek délelőtt Martonvásár, Tárnok és Érd térségében is történt egy-egy baleset, emiatt, illetve a tóhoz igyekvő autósok tömege miatt bedugult a sztráda, majdnem Velencéig torlódik a forgalom. A 7-es főút is igen zsúfolt, ezért azt javasolta, hogy aki teheti, az válassza az M6-os vagy az M1-es autópályát. Az utóbbin Bicskénél letérve Székesfehérvár felé érdemes kerülni.

Alig múlt el a délelőtti dugó, délután újabb alakult ki, Balatonvilágos térségében. Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán 2016. augusztus 5-én a délutáni órákban megerősödött a járműforgalom, amely következtében a 90-es kilométerszelvénytől a 71-es számú főútvonal M7-es autópálya le- és felhajtója előtti szakaszán torlódás alakult ki, a járművek lépésben haladnak. A rendőrség a Balaton északi és a déli partjára közlekedőknek a 8-as, illetőleg a 7-es számú főútvonalat javasolja.

M1: 1,5 órás dugó a határnál, ütközés Tatánál

Közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán 16 óra 50 perckor a 67-es kilométerszelvénynél Tata térségében. Az elsődleges adatok alapján több gépjármű is hátulról egymásnak ütközött.  A balesettel érintett járművek a külső és a belső forgalmi sávot is teljesen elfoglalják. A forgalom csak a leálló sávon halad. A baleset helyszínén torlódásra kell számítani. 

A dugó este fél hétre megszűnt, a forgalom helyreállt.

Másfél órát kell várakozniuk az Ausztriába belépőknek az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense péntek délután az MTI-t.

Füves Tamás elmondta, hogy jelenleg két kilométeren torlódnak az autók. Hozzátette: arra kérik az autóvezetőket, hogy lehetőség szerint válasszák a 84-es úton a soproni vagy az 1-es úton a miklóshalmi (Nickelsdorf) határátkelőt, és indulás előtt tájékozódjanak a rendőrség határinfo oldalán a választott határátlépési pontoknál várható várakozási időkről.

Az osztrák hatóságok idén április 25-e óta tartanak szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a magyar-osztrák határátlépési pontokon az illegális migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében.

Frissítés, 16.27:

Megszűnt a torlódás az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál, ahol korábban mintegy másfél órát várakoztak az Ausztriába belépő autósok az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense péntek délután az MTI-t.

M0: két baleset is nehezíti a közlekedést

Eddig tisztázatlan okból ütközött össze négy személygépkocsi 2016. augusztus 5-én délután az M0-ás autóút Budapestről kifelé vezető oldalán a 26-os kilométerszelvénynél Dunaharasztinál, amelyben egy fő megsérült. További négy személygépkocsi ütközött össze az autóút 20-as kilométerszelvényénél is, ahol személyi sérülés nem történt. A balesetekkel érintett útszakaszon egy-egy sáv forgalomkorlátozás miatt nem járható.

Este fél 9-re a dugó megszűnt.

M5: dugó volt, de már elmúlt

Ismét zavartalanul haladhat a forgalom Lajosmizse térségében. Mint arról korábban beszámoltunk, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 68-as kilométerszelvény közelében két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt. A rendőrök befejezték a helyszínelést, feloldották a forgalomkorlátozást, az autópálya ismét teljes szélességében járható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport