Gyárfás
16 °C
29 °C

Vissza akarta adni a talált igazolványt, végül ő került bajba

2016.08.05. 09:00

Bors számolt be egy szomorú esetről. A húsz éves, 38 hetes terhes Eszter férje biztonsági őrként dolgozik a BKK-nál. Sokszor talál elhagyott igazolványokat, okmányokat. Ilyenkor először mindig megpróbálják megkeresni az irat gazdáját Facebookon és egyenesen visszaadni neki. Általában sikerülni is szokott, de amikor nem, akkor a férfi leadja valamelyik forgalmi irodában.

Most is talált a férfi egy diákigazolványt és egy Volánbusz-bérletet. Felesége megpróbálta elérni a tulajdonosát, egy 16 éves lányt Facebookon, de két hét alatt nem sikerült, ezért az igazolványt és bérletet leadta férje a munkahelyén. Ezután sikerült a 16 éves lánynak mégis jelentkeznie:

„A lány ezután írt nekem, és kérdőre vont, hogy hol az igazolványa, és azonnal adjam vissza, mert feljelent a rendőrségen. Mondtam, hogy már leadtuk. Ezután Facebookon írt nekem egy rendőr, amiről azt hittem, hogy valami átverés, ezért nem is reagáltam rá. A napokban pedig újfent kaptam ott egy őrnagytól egy üzenetet, hogy hívjam fel" - mesélte Eszter a lapnak.

Ezután bement a rendőrségre, de kiderült, Salgótarjánba kellene utaznia, mert a lány odavalósi, és eljárás indult az ügyben. Kérte, ne kelljen terhesen utazgatnia, tegyék át az ügyet Budapestre. A rendőr Facebook üzenetében egyébként az állt, hogy amennyiben nem veszi fel a rendőrséggel a kapcsolatot bizonyos időn belül, kénytelenek elfogatóparancsot kiadni ellene.