Árpád
-2 °C
4 °C

Csak azért hagyták abba a lincselését, mert a rendőrkapitány fia

2016.08.06. 10:54

Majdnem meglincseltek egy fiatal férfit a Borsod-­Abaúj-Zemplén megyei Boldván, ám a lincselők rájöttek, hogy az edelényi rendőrkapitány fiát rugdossák, számolt be a Blikk. A lap szerint kis híján megismétlődött az olaszliszkai lincselés, ugyanis a konfliktus egy közlekedési balesetből alakult ki.

A fiú éppen a településen hajtott át motorjával, amikor egy kereszteződéshez ért. A másik utcából pedig többen hajtottak ki kerékpárral, éppen közmunkából tekertek hazafelé, és majdnem összeütköztek a motorossal. A nagy fékezéstől viszont a motoros fiú és az egyik asszony is felborult, mindketten az aszfalton kötöttek ki.

A Blikk szerint ezután a motoroshoz többen odarohantak, és mindenféle figyelmeztetés nélkül elkezdték rugdosni, ahol érték. A támadók állítólag azt kiabálták: "megölték az anyánkat". A fiú életét csak az mentette meg, hogy leesett a fejéről a bukósisak, így a támadók még időben felismerték, hogy ő az edelényi rendőrkapitány fia. A rendőrök ezután pillanatok alatt a helyszínre értek.

A lap megkereste a Borsod megyei rendőr-főkapitányságot, amely azt írta, hogy a törvényes 15 napos határidőn belül válaszolnak az ügyben. A Blikk szerint az esetet nem az edelényi rendőrkapitányság vizsgálja, mivel a vezető fiával történt mindez. Már több embert előzetes letartóztatásba helyeztek.

Az aszfaltra esett asszonynak pedig nem lett baja, és ellene indult szabálysértési eljárás, mert ő okozta a balesetet azzal, hogy nem adott elsőbbséget a kereszteződésben, és szabálytalanul kanyarodott a motoros elé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?