Facebookon keres munkát a Fidesz bukott polgármestere

2016.08.06. 09:59

"Három diplomával 35 év közalkalmazotti/közszolgálati jogviszonnyal munkát keresek." Ezt írta ki péntek délután a Facebook-oldalára Székyné Sztrémi Melinda volt fideszes salgótarjáni polgármester.

A dolgot nem indokolta, de a Népszabadság úgy tudja, hogy az elmúlt időszakban Klik-vezetőként dolgozó egykori polgármestert  szabadságáról rendelték fel az Emmihez, és a minisztériumban közölték vele, hogy indoklás nélkül felmentik. Más állást a lap szerint nem ajánlottak neki, így nem volt mit elfogadnia vagy visszautasítania. Keressük az Emmit az üggyel kapcsolatban.

Székyné Sztrémi Melinda 2014-ig volt Salgótarján polgármestere. 2006-ban nyert először a baloldalinak elkönyvelt városban, majd 2010-ben ismét győzött és parlamenti képviselőnek is megválasztották. 2014-ben viszont az MSZP visszavette a várost, néhány szavazattal legyőzte őt Dóra Ottó. 

Székyné ezután a Klik tankerületi igazgatója lett, pedig akkor nem volt se pedagógus-, se közigazgatási szakvizsgája. Amikor februárban újra polgármester-választást tartottak a városban Dóra Ottó halála miatt, a Fidesz bizalmának megingását jelezte, hogy nem őt indította újra, hanem Simon Tibort. A Népszabadság szerint elképzelhető, hogy ő kerül most Székyné helyére a Klik-vezetői poszton.   • Bérelnék
  • Bankszámla