Hidegen hagyják a hatóságokat Welsz Tamás titkai

2016.08.10. 06:34

Welsz Tamás két és fél évvel ezelőtt lett öngyilkos, és noha egy teherautónyi, másokra terhelő iratot hagyott maga után, a hatóságok egyelőre csak két embert hallgattak ki gyanúsítottként, de egyik sem közszereplő - írja a Népszabadság. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lap érdeklődésére azt közölte, hogy az iratokat – a Legfőbb Ügyészség döntése alapján – a Központi Nyomozó Főügyészség még februárban átvette a NAV-tól. A szóvivő – a nyomozás érdekeire hivatkozva – arról nem adott tájékoztatást, hogy mit követett el a két gyanúsított.

A Népszabadság emlékeztet rá, hogy az állítólag befolyásos emberek, ismert vállalkozók és alvilági figurák pénzmosásainak, vagyoneltüntetéseinek bizonyítékait tartalmazó teherautónyi iratot Welsz Tamás tisztázatlan körülmények között elkövetett öngyilkossága napján foglalta le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A dokumentumok részben a vállalkozó I. kerületi, Logodi utcában lévő irodájának pincéjéből, részben érdi, erődítményszerű házából valók.

Welsz Tamás Bissau-Guineában
Welsz Tamás Bissau-Guineában
Fotó: Charity March

Welsz több sáros ügyben is benne volt, ő juttatta pélsául bissau-guineai útlevélhez Simon Gábort, az MSZP adócsalással vádolt egykori elnökhelyettesét. Simonon kívül pedig sok ügyfele lehetett Welsznek. Akik ismerték Welsz dolgait, a Népszabadságnak állítják: két év bőven elég volt a nagy megbízóknak, hogy legalizálják vagyonukat, illetve eltüntessék a Welsszel kidolgozott csalás nyomait.

Welsz 2014. március 20-án Érdről tartott a nyomozókkal Budapest felé, amikor – egy „egzotikus méregtől", amelyet feltehetőleg az érdi lakásban vett be – rosszul lett, s egy mentőállomáson meghalt.