Paprikába töltötték a drogot, de így sem úszták meg, hogy lesújtson rájuk az igazságszolgáltatás ökle, úgyhogy most majd lesz idejük elgondolkozni azon, miért és hol rontották el az életüket

2016.08.10. 10:03

Pórul járt egy drogkereskedő társaság a szabolcsi Kisvárdán. A rendőrök kedden két ukrán férfit értek tetten, amint egyikük éppen átadott egy helyi lakosnak némi drogot, egészen pontosan 541 gramm amfetamint. A kisebb adagokban bezacskózott kábítószert zöldpaprikába töltve és festékes vödörben rejtették el.

A harmadik, magyar állampolgárságú feltételezett bűntársat jékei lakásán fogták el még aznap a rendőrök, az ő lakásában további mintegy 100 gramm kábítószergyanús port és 33 gramm növényi őrleményt találtak.

A rendőrség őrizetbe vette B. M. 56 éves ukrán állampolgárt, M. I. 44 éves, ukrán állampolgárságú kisvárdai lakost és M. I. 54 éves jékei lakost. A külföldről behozott drogot a Magyarországon élő gyanúsítottak terjesztették; a rendőrök több vásárlójukat is előállították.

A házkutatások során az egyik kisvárdai fogyasztó szomszédjának kertjében a nyomozók 15 tő indiai kendernek tűnő növényt vettek észre. A gyorsteszt az ott lakó 21 éves férfi szervezetében kábítószert mutatott ki, úgyhogy ő is megszívta.